Evenimente

Cele trei uniri din istoria românilor

Domnul director al Școlii Gimnaziale ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii, profesor de istorie, a marcat însemnătatea zilei de 24 Ianuarie printr-o amplă activitate intitulată ”Cele trei uniri din istoria românilor”.

În cadrul acestei activități, ajutat fiind de elevii Mihaela Atkenson, Bianca Ungureanu și Mihai Țurcanu, domnul Petrișor Iacob a evidențiat dorința supremă a poporului român de a crea legături indestructibile peste ani și secole, de a se uni în ”cuget și simțiri” pe drumul unității naționale, de a lupta cu abnegație pentru îndeplinirea scopului național, de a spera atunci când soarta pare a fi potrivnică.

Invitații, elevi, părinți, cadre didactice, au fost atinși de sentimentul patriotismului, de fiorul trăirii profunde a crezului național, de convingerea că ”istoria se repetă” pentru a deveni o lecție pentru cei care uită că poporul înseamnă dragoste și luptă: dragoste pentru sine și pentru semeni, pentru țară și pentru trecutul ei, luptă pentru păstrarea conștiinței și identității naționale, pentru menținerea armoniei sociale și pentru netăgăduita dezvoltare spirituală.

După 161 de ani de la Mica Unire înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza, îndemnul a rămas același:

”Hai să dăm mână cu mână

Cei cu inima română.”

Mihai Eminescu – omul deplin al culturii române

Spiritul și amintirea marelui Mihai Eminescu rămân vii și lucrătoare peste veacuri. Suflul geniului său inspiră și astăzi generațiile iubitoare de frumos și lucrătoare în virtute. El a rămas viu și treaz în spirit, iar școala are o mare contribuție în acest sens.
Despre ecoul spuselor sale scrise în versuri, dr. Tudor Nedelcea spune că a rămas fără de egal. „Astăzi, lectura clasică este concurată de internet, dar fără doar și poate se va întoarce la forma ei inițială și, bineînțeles, la Eminescu”.
De aceea, elevii clasei a VII-a, îndrumați de doamna profesor Alina Ciobîcă au organizat, pe data de 15 ianuarie 2020, o activitate educativă cu titlul ”Mihai Eminescu – omul deplin al culturii române„.
Și elevii din ciclul primar de la Școala Gimnazială ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii l-au omagiat pe marele poet, sub coordonarea doamnelor învățătoare Agavriloai Ionela Georgeta și Verdeș Maria.
Și noi îl iubim pe Eminescu!

Ziua Culturii Naționale la Cornu Luncii

”Fără Eminescu, am fi altfel și mai săraci… „, rostea cutremurător Tudor Vianu.
Conștienți de binecuvântarea pe care noi, românii, am primit-o în urmă cu 170 de ani, prin nașterea marelui Eminescu, elevii Școlii Gimnaziale ,,Constantin Blănaru” Cornu Luncii și din structurile sale au sărbătorit Ziua Culturii Naționale și a prețiosului poet pe data de 15 ianuarie 2020.
Mici și mari deopotrivă, elevii noștri s-au implicat în activități ample: cunoașterea Omului Eminescu și a Poetului Eminescu. L-au descoperit pe Omul Eminescu în timpul copilăriei sale, în odăile casei de la Ipotești, prin codrii și pe malul lacului din minunata comună din județul Botoșani, ca elev la Cernăuți, student la Viena și Berlin, apoi adultul Eminescu și aspecte din viața sa scurtă, dar tumultoasă. Poetul Eminescu impresionează prin complexitatea operei sale, în care sentimente precum iubirea, fericirea, patriotismul, dorul, singurătatea au atins un nivel unic, prin profunzimea versurilor prin care au fost ”cântate” și redate.
Activitățile au fost organizate în cadrul Proiectului Educațional ”EMINESCU, DURATĂ LIRICĂ ETERNĂ”, desfășurat în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni:
• nivel gimnazial: elevii claselor a VI-a B, a VIII-a (ambele gimnazii ale școlii), coordonatori profesorii Acatrinei Gheorghe, Sasu Aurica, Acatrinei Irina
• nivel primar: elevii claselor pregătitoare, a III-a și a IV-a, coordonatori profesori învățământ primar Oanea Paraschiva, Verdeș Maria, Busuioc Corneliu
• nivel preșcolar: grupa Românașii, coordonator educator Zaharia Elena.
Emoția profundă a creației eminesciene a învăluit școala și oamenii ei într-o stare aparte.
”Fără Eminescu, am fi altfel și mai săraci… ”

1 Decembrie

La Școala Gimnazială cu PJ ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii, elevii îndrumați de cadrele didactice Agavriloai Ionela, Verdeș Maria și Busuioc Corneliu au marcat ziua de 1 Decembrie prin activități de pictură și abilități practice deosebite și pe placul celor mici.

La mulți ani, România!

Ziua Europeană a sportului Școlar

Elevii Școlii Gimnaziale ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii au celebrat mișcarea, starea de bine, alimentația sănătoasă și beneficiile acestora asupra dezvoltării fizice armonioase prin activități în cadrul Proiectului European ”Ziua Europeana a Sportului Școlar”. Este al doilea an în care participăm la acest eveniment.

Ziua limbilor europene

Limbile, ca instrument de comunicare, sunt un element esențial al Uniunii Europene. Limbile pe care le vorbim ne definesc identitatea, iar Uniunea Europeană respectă diversitatea culturală și lingvistică a cetățenilor săi. Astfel, joi, 26 septembrie 2019, elevii Școlii Gimnaziale ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii, sub îndrumarea doamnei profesoare de limba franceză, Ciobîca Alina, au realizat activități specifice acestui eveniment: au cântat, au recitat poezii, au creat diverse produse. Am concluzionat că, diversitatea lingvistică ne oferă tuturor posibilitatea de a ne pune în locul altora și de a privi viața dintr-o altă perspectivă.

Festivitatea de începere a anului școlar 2019-2020

Luni, 9 septembrie, școlile și-au redeschis porțile.

Flori, emoții, lacrimi și dorințe au umplut curtea, holurile și sălile de curs ale Școlilor Gimnaziale ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii și ”Ieremia Valahul” Sasca Mare, precum și a Școlii Primare ”Ioan Grosaru” Păiseni. Bucuria revederii a amplificat intensitatea acestui nou început, alături de cuvintele prețioase și încurajatoare ale invitaților: doamna inspector Laura Pintilie și Gheorghe Fron – edilul comunei.

Mult succes, dragi elevi!

Sfârșit de an școlar 2018-2019

… și a mai trecut un an școlar.

Momentul a fost marcat prin Festivitatea de premiere, în cadrul căreia au luat cuvântul domnului director Petrișor Iacob și domnul primar Gheorghe Fron. Aceștia au apreciat efortul depus pe durata întregului an școlar de către elevi și dascăli, aducând cuvinte de mulțumire tuturor partenerilor educațional care au susținut o educație de calitate la Școala Gimnazială cu PJ Cornu Luncii.

Vacanță frumoasă, dragi elevi!

Vacanță frumoasă, dragi profesori!

Rămas bun, clasa a II-a!

Marți, 11 iunie, elevii călăuziți de doamna profesor Maria Verdeș au spus Rămas bun, clasa a II-a!. Părinții și bunicii elevilor, dar și domnul director al Școlii Gimnaziale Cornu Luncii, au fost emoționați de gândurile și sentimentele elevilor la final de clasa a II-a.  Un eveniment aparte care a stârnit o emoție profundă: recunoștința. Recunoștința pentru cele mai nobile meserii: cea de părinte și cea de dascăl.

Vacanță plăcută tuturor!

5 iunie – ziua tuturor învățătorilor

Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Cornu Luncii au dorit să marcheze însemnătatea acestei zile prin cele mai alese gânduri așternute pe hârtie pentru învățătoarea lor.

La mulți ani, doamna învățătoare! La mulți ani, dragi învățători!

1 Iunie – ziua tuturor copiilor

La Școala Gimnazială Cornu Luncii, elevii ciclului primar au sărbătorit prin desen, culoare și zâmbete Ziua Internațională a copilului. A fost o zi veselă ce a creat amintiri plăcute tuturor, copiilor și cadrelor didactice implicate.

La mulți ani!

Absolvire clasa a VIII-a 2019

Joi, 30 mai, a fost zi de sărbătoare în Școala Gimnazială Cornu Luncii: elevii clasei a VIII-a au sărbătorit discret și elegant încheierea cursurilor. La cursul festiv au participat toți cei care i-au sprijin, direct sau indirect, într-un moment al devenirii lor …

Felicitări! Succes la examen!

Festivalul literar Ioan Grosaru – Păiseni

De Ziua Eroilor, 6 iunie 2019, a avut loc premierea elevilor participanți la a IV – a ediție a Festivalului literar IOAN GROSARU, desfășurat la Păiseni, satul eroului – poet al cărui sacrificiu suprem a inspirat această manifestare artistică. Analizând riguros creațiile lirice și în proză înscrise în competiție, membrii juriului au apreciat că toți cei 17 participanți la Festival i-au impresionat prin mesajele transmise, prin sensibilitatea și originalitatea lucrărilor, astfel încât departajarea s-a făcut la diferențe mici de punctaj. Vă prezentăm clasamentul:

Nr.

crt.

Numele și prenumele elevului

Clasa

Școala

Secțiunea

Premiul

Profesor îndrumător

1. NEGREA DARIA a VII-a

Școala Gimnazială Brăiești

POEZIE Marele premiu Pohoață Lucreția
2. APREUTESEI TUDOR MARCEL a VII – a

Școala Gimnazială Sasca Mare

POEZIE

I

Vultur Cornelia
3. VLAD ANDREI a VII-a

Școala Gimnazială Băișești

PROZĂ

I

Ilica

Paula

4. ANDRIEȘ MĂDĂLINA a VII – a

Școala Gimnazială Cornu Luncii

POEZIE

II

Pater Adriana
5. TANASĂ ALEXANDRU a VI-a

Școala Gimnazială Brăiești

POEZIE

II

Pohoață Lucreția
6. CORA ANDREEA MARIANA a VIII-a

Școala Gimnazială Băișești

POEZIE

II

Ilica

Paula

7. BUTA ANA MARIA a VIII-a

Școala Gimnazială Brăiești

PROZĂ

II

Pohoață Lucreția
8. TÎRNOVAN VASILE a VIII-a

Școala Gimnazială Brăiești

POEZIE

III

Pohoață Lucreția
9. MOROȘANU FLORENTINA a VIII-a

Școala Gimnazială Sasca Mare

POEZIE

III

Vultur Cornelia
10. AIOANEI ANA ELIZA a VII-a

Școala Gimnazială Sasca Mare

POEZIE

III

Vultur Cornelia
11. CIOBAN MARIA MAGDALENA a V-a

Școala Gimnazială Băișești

POEZIE

III

Ilica

Paula

12. AGAVRILOAI ALEX IOAN a V-a

Școala Gimnazială Cornu Luncii

POEZIE

M

Agavriloai Alin
13. LIȚĂ ALEXANDRA a VII-a

Școala Gimnazială Cornu Luncii

PROZĂ

M

Pater Adriana
14. ONIGA MARIA a VII-a

Școala Gimnazială Cornu Luncii

PROZĂ

M

Pater Adriana
15. ȚURCANU DAVID a VI-a

Școala Gimnazială Cornu Luncii

POEZIE

M

Ciobîcă Alina
16. ȚEBREAN ANDREEA a VII-a

Școala Gimnazială Cornu Luncii

POEZIE

M

Pater Adriana
17. CORA SARA a VI-a

Școala Gimnazială Cornu Luncii

POEZIE

M

Ciobîcă Alina

Îi felicităm pe micii scriitori și aducem, pe această cale, mulțumiri conducerii Primăriei comunei Cornu Luncii, reprezentată de dl. ing. Gheorghe Fron, care i-a răsplătit pe artiștii noștri cu premii substanțiale, în speranța de a face din actul creației o constantă, de a descoperi și promova talentele și, nu în ultimul rând, de a ne aduce aminte că jertfa eroilor este sfântă, iar datoria noastră este s-o cinstim.

Cerc pedagogic educatoare

16 mai 2019 a fost zi de sărbătoare în Școala Gimnazială Cornu Luncii, deoarece a fost gazda Cercului pedagogic a educatoarelor din zona Fălticeni. Distinșii oaspeți au intrat în lumea copilăriei, au experimentat emoții pozitive și inedite alături de preșcolarii coordonați de doamna educatoare Elena Zaharia, învățând o nouă lecție a vieții: Zâmbetul este motivul pentru care așteptăm o nouă zi!

Felicitări!

15 mai – Ziua Internațională a Familiei

Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Cornu Luncii,  sub îndrumarea doamnei profesor Maria Verdeș, au sărbătorit pe 15 mai Ziua Internațională a Familiei.
Să aveți o familie fericită!

Români în Europa

Elevii claselor pregătitoare și a a II-a de la Școala Gimnazială Cornu Luncii, îndrumați de doamnele învățătoare Ionela Agavriloai și Maria Verdeș, au sărbătorit Ziua Europei într-un stil caracteristic vârstei.

La mulți ani, Europa!

22 Aprilie – Ziua Pământului

Sub îndrumarea doamnei profesor Maria Verdeș, elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Cornu Luncii au sărbătorit Ziua Pământului, desfășurând activități care le-au stârnit curiozitatea și creativitatea.

La mulți ani, planetă dragă!

Luna pădurii

În perioada 15 martie – 15 aprilie, elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Cornu Luncii au sărbătorit Luna pădurii. Elevii implicați în activitățile propuse de doamna profesor Vasilica Ilisei au primit sfaturi de la un copac:

– stai cât mai drept!
– nu-ți uita rădăcinile!
– bea cât mai multă apă!
– admiră priveliștea!
– urmează-ți idealurile!
– fii mulțumit cu frumusețea ta naturală!

Felicitări! Și … să luăm aminte!

22 Martie  – Ziua Mondială a Apei

Trei elevi ai Școlii Gimnaziale Cornu Luncii au participat sub îndrumarea doamnei profesor de Educație tehnologică Georgeta Munteanu la cea de-a V-a ediție a Simpozionului ”Viața fără apă nu ar fi posibilă”. Machetele realizate de elevii clasei a VII-A  și prezentate în cadrul simpozionului desfășurat în localitatea Mălini au fost răsplătite cu Premiul I.

Felicitări!

20 mars 2019 : Journée internationale de la Francophonie

De Ziua Internaţională a Francofoniei celebrăm limba franceză şi valorile solidarităţii, ale dialogului şi diversităţii culturale iar sloganul ales în acest an este « En français… s’il vous plaît 😉 ». Evenimentul a fost creat în 1998 de Organizaţia Internaţională a Francofoniei care reuneşte 890 de milioane de oameni ce au în comun valorile francofoniei şi limba franceză.

Limba franceză este vorbită de 220 de milioane de oameni din întreaga lume şi este a treia cea mai folosită pe Web,  este limba oficială în 32 de state membre ale OIF, fie singură, fie împreună cu alte limbi – engleza, araba, spaniola sau portugheza – şi este, complet sau în parte, limba maternă în Franţa, Belgia, Elveţia, Luxemburg şi Monaco.

În Franţa, Algeria, Canada, Maroc, Belgia, Cote d’Ivoire, Tunisia, Camerun, Republica Democrată Congo (RDC) şi Elveţia sunt cei mai mulţi francofoni, iar în Europa Centrală şi de Est în România, apoi Polonia şi Republica Moldova. Organizaţia Internaţională a Francofoniei reuneşte 88 de state, 54 de state membre, 7 membre asociate şi 27 cu statut de observator, din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu, Asia şi Oceania, cele două continente americane şi zona Caraibilor, care au în comun limba franceză, una din singurele două limbi vorbite pe toate continentele, alături de engleză. România este membră a OIF începând din anul 1993.

Alături de cei aproximativ 300 de milioane de francofoni din întreaga lume, ne-am aflat și noi,elevii Scolii Gimnaziale Cornu Luncii. În școala noastră, Săptămâna francofoniei, care s-a desfășurat între 18 si 22 martie, a fost o adevărată sărbătoare. Elevii, începând de la clasa I până la clasa a VIII-a, au participat cu  bucurie și entuziasm  la  activități diverse.

Doamna profesor de limba franceză, Alina Ciobîcă, a organizat și îndrumat elevii școlii să decoreze sălile de clasă și holurile școlii cu însemne și simboluri ale francofoniei, cu informații și imagini din diferite țări francofone, de pe toate continentele,  a cântat și a recitat poezii împreună cu aceștia.  Școala s-a îmbrăcat de sărbătoare!

24 Ianuarie 2019

Școala Gimnazială Sasca Mare a sărbătorit 160 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri – 24 Ianuarie 1859, prin activități specifice prilejului.

Și elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Cornu Luncii, sub îndrumarea doamnei profesor Maria Verdeș, au marcat această zi istorică printr-o activitate atractivă, bazată pe creativitate.

Sărbătorind pe Eminescu …

15 Ianuarie – Ziua Culturii Naționale – 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, marele poet, care pe fiecare dintre noi, într-un fel sau altul, ne-a influențat.
Jurnalist inspirat, Mihai Eminescu a încercat să convingă românii că au nevoie de tradiții și identitate pentru a păstra România frumoasă și bogată. O parte din articolele pe care le-a scris, dacă ar fi publicate în prezent (cu actualizări ale limbajului) conțin un mesaj cât se poate de actual.
În zi de mare sărbătoare, elevii clasei a VI-a, sub îndrumarea doamnei profesor de limba și literatura română, Ciobîcă Alina, au recitat poezii, au identificat temele operei eminesciene, după care au vizionat ecranizarea poemului ”Luceafărul”.
Elevii mai mici, de clasa a II-a, la propunerea doamnei profesor în învățământul primar Verdeș Maria, au urmărit un film didactic dedicat marelui poet, au audiat poezii eminesciene, apoi au așternut pe foaia de desen impresii și trăiri ale zilei. Sala de clasă s-a îmbogățit cu o frumoasă expoziție de lucrări absolut încântătoare.
Ziua de 15 Ianuarie a fost, este și va fi o sărbătoare unică!

Și noi am fost la Alba Iulia … ”Aici s-a hotarât Unirea”

Din frumoasa şi glorioasa Bucovină, perla preţioasă a Moldovei din coroana voievodală a domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, a pornit la drum spre Cetatea Alba Carolina, capitala Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, un grup de familii de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială cu PJ Cornu Luncii,  în frunte cu profesorul de istorie şi directorul şcolii, domnul Iacob Petrişor, pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi CENTENARULUI  MARII UNIRI –1 Decembrie 1918 – 1 Decembrie 2018.

Animaţi de un înalt patriotism şi o profundă recunoştinţă pentru faptele şi jertfa înaintaşilor, au traversat Carpaţii, trecând prin localităţi cu rezonanţă eroică, intonând cântece ostăşeşti şi patriotice, poposind la Alba Iulia ,,Mecca noastră” a tuturor românilor, acolo unde Mihai Viteazul intra triumfător în catedrală ,,cu harta Daciei în mâini” , iar osul naţiei s-a rupt de-o roată ,,muşcând din Horea, Cloşca şi Crişan”, locul în care regele Ferdinand şi regina Maria au fost încoronaţi cu mare fast în Catedrala Unirii, ca regi ai României Mari.

”Am trăit cu toţii un sentiment puternic de mândrie şi demnitate naţională, de recunoştinţă şi mulţumire eternă pentru faptele glorioase şi sacrificiile enorme ale înaintaşilor, de unitate şi dorinţă arzătoare pentru toţi românii de a nu mai trăi dezbinaţi, împrăştiaţi peste tot în lume, ci uniţi în libertate pentru veci şi stăpâni în ţara în care ne-am născut. De la Mănăstirea Rîmeţ, fiecare dintre noi, am rostit cu pioşenie o rugăciune fierbinte către Dumnezeu, să ocrotească neamul românesc şi ţara noastră ROMÂNIA şi să ne ajute să ne ridicăm frunţile şi să înfăptuim UNIREA.” Prof. Iacob Petrişor

Mari matematicieni români și Marea Unire

În an centenar, doamna profesor de matematică Aurica Sasu, de la Școala Gimnazială Sasca Mare, a hoatât să marcheze Marea Unire în cadrul unui proiect intitulat ,,Mari matematicieni români și Marea Unire “. Astfel, elevii clasei a VIII-a au căutat informații despre matematicieni români contemporani cu Unirea de la 1918 și au ajuns la concluzia că ,,Am avut înaintași deosebiți care au adus  multe contribuții în domeniul științelor și de care trebuie să fim mândri”.

31 Octombrie-Ziua Internațională a Mării Negre

Este o tradiție a Școlii Gimnaziale Cornu Luncii să marcheze această dată importantă din calendarul evenimentelor ecologice prin activități deosebite desfășurate sub îndrumarea doamnei profesor de biologie Vasilica Ilisei. După cum însăși doamna coordonator menționează, meritul rezultatelor finale este al elevilor implicați, al interesului acestora față de tema propusă.

Felicitări elevilor și doamnei profesor!

Te aud România

Pe 22 octombrie 2018, Fundația Te aud România (TAR) a ajuns și la Școala cu PJ Cornu Luncii prin intermediul campaniei de reducere a abandonului școlar, oferind elevilor ghiozdane echipate cu rechizite și nu numai.

Mulțumim, TAR!

Festivalul Național de Poezie ”Nicolae Labiș” Mălini 2018

În perioada 28-29 septembrie 2018, la Mălini, s-a desfășurat ediția a 50-a jubilară a Festivalului Național de Poezie ”Nicole Labiș”. La acest eveniment a participat și ansamblul ”Mugurașii” de la Școala Cornu Luncii, sub coordonarea domnului profesor de muzică Mihai Negrea.

Cinste lor!

European School Sport Day

Pe 28.09.2018, la Școala Gimnazială Cornu Luncii s-au desfășurat activități din Programul European ”Școli în mișcare”, parte integrantă a Zilei Europene a Sportului Școlar.

Timp de 120 de minute, elevii școlii au celebrat sportul participând cu interes la parcursurile aplicative, ștafetele și jocurile de mișcare propuse de doamna profesor Mirela Sveduneac.

”Joaca-i făcută pentru copii” a fost desemnată cea mai atractivă parte a programului zilei, fapt pentru care, doamna profesor  a promis elevilor includerea acestui tip de activitate în cadrul unui proiect educațional local.

Felicitări coordonatorilor și participanților!

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2018-2019

Luni, 10 septembrie 2018, s-au redeschis porțile Școlii Gimnaziale Cornu Luncii. Conducerea școlii, alături de reprezentanți ai autorităților locale și ai bisericii, a urat ”Bun venit!” elevilor și părinților acestora, amintind reușitele anului școlar trecut și prezentând planurile pentru anul școlar aflat la debut. Emoții, zâmbete, flori și cuvinte alese, asta a însemnat pe scurt prima zi de școală. Și soare, mult soare în sufletele tuturor participanților: preșcolari, elevi, părinți și profesori.

Mult succes, așadar!

Premierea elevilor promoției 2017-2018

Vineri, 15 iunie, a avut loc Premierea 2017-2018 la Școala Gimnazială Cornu Luncii.

Festivitatea a fost deschisă de discursul domnului director Petrișor Iacob, care a ținut să aprecieze efortul susținut al cadrelor didactice și al elevilor școlii în acest an școlar, să mulțumească tuturor partenerilor educaționali și să ureze mult succes elevilor de clasa a VIII-a în noua etapă a vieții lor.

Domnul primar Gheorghe Fron a fost și de această dată alături de școală, de profesori, de părinți și de elevi. Astfel, a premiat personal pe cele două eleve din clasa a VIII-a care au primit diploma de Șef de promoție – Emilia Balan și Petronela Popa.

După momentul artistic coordonat de domnul profesor Mihai Negrea a urmat premierea pe clase.

Vacanță frumoasă, dragi elevi!

Vacanță frumoasă, dragi profesori!

Rămas bun, clasa I!

Joi, 14 iunie, elevii călăuziți de doamna profesor Maria Verdeș au spus Rămas bun, clasa I!. Invitați la acest eveniment au fost părinții și bunicii elevilor, aceștia bucurându-se de cântecele vesele și versurile pline de semnificație recitate cu emoție de cei mici.

Vacanță plăcută tuturor!

Cerc pedagogic învățători – zona Fălticeni

Vineri, 25 mai 2018, Școala Cornu Luncii a fost gazda Cercului pedagogic învățători – Zona B – Fălticeni.

Festivalul literar Ioan Grosaru – Păiseni

La cea de-a treia ediție a Festivalului Literar „Ioan Grosaru”, organizat de Primăria comunei Cornu Luncii în parteneriat cu Școala Gimnazială Cornu Luncii, s-au înscris 26 de elevi din clasele I-VIII, de la toate școlile din comună.
13 dintre aceștia au fost premiați, atât la secțiunea Proză, cât și la secțiunea Poezie. Juriul a fost constituit din cadre didactice de specialitate care nu au coordonat lucrările înscrise la această ediție.
CREAȚII PREMIATE

Ediția I

Ediția a II-a

Ediția a III-a

Prieteni de peste Prut

22 mai 2018 a însemnat pentru Școala Gimnazială Cornu Luncii emoții, schimb de impresii și idei, versuri, muzică și dans, deoarece am primit vizita  reprezentanților Gimnaziului din localitatea BRĂVICENI, raionul ORHEI, REPUBLICA MOLDOVA.

Prieteni dintotdeauna, gazdele și oaspeții au împărtășit din experiențele îndelungate și au subliniat încă o dată, dacă era nevoie, importanța educației în funcționarea corectă și sigură a societății.

Vă mulțumim!