Activități

Pe plaiuri nemțene

Elevii claselor a II-a, a III-a și a IV-a, însoțiți de doamnele profesor în învățământul primar Verdeș Maria, Oanea Paraschiva și Rusu Paraschiva, au călătorit în data de 15 iunie 2019 Pe plaiuri nemțene, bucurându-se în prima zi a vacanței de vară de frumusețile zonei și de experiențe inedite.

Vacanță plăcută tuturor!

 

Casa visurilor

Elevii claselor a V-a A si a V-a B,sub îndrumarea doamnei profesor  de limba franceză, Ciobîcă Alina, au realizat „Casa visurilor”. Sună interesant pentru vârsta lor, nu? Au răspuns cu mult drag acestei provocări și poate peste câțiva ani chiar le vom vedea în realitate, nu doar sub formă de machete.

Vă dorim să vi se îndeplinească visele!

Spune NU drogurilor!

Elevii claselor a V-a A și a V-a B de la Școala Gimnazială Cornu Luncii,  sub îndrumarea doamnei profesor Vasilica Ilisei, au învățat să aleagă mereu un stil de viață sănătos.

Cinste lor!

Mereu pentru educație

Cadrele didactice și elevii Școlii Primare Păiseni mulțumesc din suflet familiei Vasile și Ramona Pincu pentru generozitatea de care au dat dovadă. Au donat un televizor Samsung și o multifuncțională HP care facilitează demersul didactic, atât din perspectiva profesorilor, cât și din cea a educabililor.
Apreciem gestul și ne bucurăm că un fost elev al școlii noastre se gândește cu atâta drag la copiii din satul său natal!

Suflet lângă suflet

În data de 5 februarie 2019, un grup de elevi ai clasei a VII-a B de la Școala Gimnazială Cornu Luncii, însoțiți de doamna diriginte Georgeta Munteanu, au donat produse alimentare persoanelor în vârstă de la azilul de bătrâni de pe lângă Mănăstirea Sfântul Gheorghe din Fălticeni.

Cinste lor!

Săptămâna non-violenței în școli

În săptămâna 28 ianuarie-1 februarie 2019, la Școala Gimnazială Cornu Luncii s-au derulat activități de promovare a ideii de colaborare și consolidare a ordinii sociale care au vizat formarea la elevi a unui comportament bazat pe non-violență și toleranță.

Clasa a II-a, prof. Maria Verdeș

Târgul de produse tradiționale

În cadrul Școlii Altfel, doamna profesor de tehnologie, Georgeta Munteanu, a propus desfășurarea unui târg de produse tradiționale pregătite de elevii ciclului gimnazial de la Școala Cornu Luncii.

Sărbătorim Crăciunul

În cadrul Școlii Altfel, doamna profesor de tehnologie, Georgeta Munteanu, a propus derularea proiectului educativ Sărbătorim Crăciunul, în cadrul căruia s-au realizat ornamente pentru împodobirea bradului tradițional, precum și felicitări dedicate sărbătorii.

Școala Altfel 2018-2019

În perioada 17-21 decembrie 2018, la Școala Gimnazială Cornu Luncii s-a derulat Școala Altfel. La nivelul învățământului primar, activitățile propuse în cadrul proiectului educațional Iarna ca o poveste, au urmat tiparul specific și au vizat dezvoltarea socio-emoțională a participanților prin valorizarea resurselor personale de care aceștia dispun.

Ziua I

Ziua 2

Ziua 3

Ziua 4

Ziua 5

18 decembrie 2018

În an centenar, elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Sasca Mare, împreună cu profesorii diriginți, au vizitat Muzeul Bucovinei  și Cetatea de scaun Suceava pentru a cunoaște trecutul neamului din care fac parte.

Mediul construit

În cadrul Comisiei metodice Științe și tehnologii, doamna profesor Munteanu Georgeta a propus și condus o activitate de consolidare pentru unitatea de învățare Mediul construit (Educație tehnologică). Cunoștințele au fost verificate prin realizarea pe grupe a unei machete.

Micii pietoni

Cei mai mici dintre cei mici, preșcolarii grupei Piticilor de la G.P.N. Cornu Luncii, au devenit pietoni cu ”diplomă”, sub îndrumarea doamnei educatoare Loredana Agapie. Au fost învățate culorile semaforului, regulile minime de traversare, astfel încât fiecare ”pitic” poate spune cu mândrie că este pregătit să treacă strada singur.

Cinste lor!

16 Octombrie – Ziua Internațională a alimentației sănătoase

Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Cornu Luncii au înțeles că alimentația sănătoasă, echilibrată le favorizează o bună și frumoasă dezvoltare. Doamna prof. Maria Verdeș a marcat această zi printr-o activitate informativă pe această tema, încheiată printr-o expoziție a Piramidelor alimentației sănătoase.

Alimentație sănătoasă, creștere frumoasă!

15 Octombrie – Ziua Internațională a mersului pe jos

Doamna prof. Maria Verdeș a propus elevilor de clasa a II-a de la Școala Gimnazială Cornu Luncii să marcheze această zi tocmai prin mersul pe jos. Elevii au admirat natura, s-au bucurat de frumusețea unei zile însorite de toamnă și au discutat despre strânsa legătură dintre sănătate și mișcare.

Mersul pe jos este foarte sănătos!

15 Octombrie – Ziua Internațională a femeii din mediul rural

Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Cornu Luncii, coordonați de doamna prof. Maria Verdeș, au adus zâmbetul pe fața mămicilor, bunicilor, mătușilor și a nașelor (femei din mediul rural) scriindu-le și înmânându-le o felicitare.

Un gest mic, emoții mari!

Let’s Do It, Suceava 2018

Campania de curățenie ,,Let’s Do It, Suceava” organizată de Asociația BIOSILVA în parteneriat cu Asociația AREAS și susținută de Kaufland România, AMBRO Suceava, Mobilier Meșteșugit și Primăria Comunei Cornu Luncii a continuat și anul acesta prin organizarea și desfășurarea activităților specifice de ecologizare a spațiilor verzi din comuna noastră.

Mulțumim tuturor pentru implicare și colaborare: elevi, părinți, profesori, reprezentanți ai Primăriei Cornu Luncii!

Excursie: Popas transilvănean

Dacă pentru mulți dintre elevii noștri sosirea vacanței de vară a fost așteptată cu nerăbdare, pentru 27 dintre ei (8 elevi de la Școala Cornu Luncii și 19 de la Școala Sasca Mare) ziua de 3 iulie a fost așteptată cu emoții: prima zi a excursiei programată pe traseul Brașov – Bușteni. Sub mângâierea soarelui generos și a aerului de munte, în cele trei zile de excursie elevii s-au bucurat de frumusețile orașului Brașov, ale Parcului Național Bucegi – cu misterioasele stânci Sfinx și Babele, ale Peșterei Ialomiței, au cunoscut istoria Cetății Râșnovului și a Castelului Bran, au întâlnit animale preistorice, dinozauri. Coordonatorii excursiei derulate în perioada 3-5 iulie au fost profesorii Acatrinei Gheorghe, Acatrinei Irina Roxana, Oanea Paraschiva și Aioanei Cristina. Deplasarea elevilor a fost sprijinită de Școala Gimnazială Cornu Luncii (prin asigurarea celor 2 microbuze școlare), iar cazarea și masa au fost la Pensiunea Liziera din Bușteni.

A fost o experiență de neuitat de care ne vom aduce cu toți aminte!

A venit vacanța mare!

Sâmbătă, 23 iunie, elevi de la Școlile Gimnaziale Cornu Luncii și Sasca Mare s-au urcat în autocarul vacanței mari și au plecat în prima excursie a verii.

Traseul stabilit de doamna învățătoare Ionela Georgeta Agavriloai și domnul prof. în înv. primar Alin Mihai Agavriloai a încântat micii excursioniști și le-a deschis pofta de a descoperi județul pas cu pas.

Vacanță frumoasă!

Festivalul ”Zilele Sportului Școlar” – Putna

În ziua de 4 iunie 2018, la Putna, s-a desfășurat Festivalul ”Zilele Sportului Școlar”. Echipele pregătite de domnul prof. Mihai Coca au obținut Locul III ( clasele I-IV), respectiv Locul II (clasele V-VIII).

Mulțumim pentru sprijinul acordat iubitorilor de sport Alin Crețu, Gabriel Busuioc, Andrei Varvaroi, Florin Zimbru și Gabriel Cora.

Felicitari!

Medalie de bronz rugby

Cinci foști elevi ai Școlii Gimnaziale Cornu Luncii, actuali componenți ai echipei de rugby a Liceului Sportiv Suceava, au obținut medalia de bronz la Campionatului Național de rugby 7 Under 19.

Felicitări Marius Cora, Sebastian Ianuș, Medrihan Anton, Robert Tătar, Tiberiu Solomon!!!

Prietenii pompierilor

În data de 19 mai a avut loc faza județeană a concursului Prietenii pompierilor. Echipajul de băieți de la Școala Gimnazială cornu Luncii a obținut Locul 3.

Felicitări, băieți!

Parteneriat rugby

În urma parteneriatului dintre Școala Gimnazială Cornu Luncii și CSS Gura Humorului, 7 elevi din școala noastră evoluează la grupa under 15, secția de rugby. Sub coordonarea d-lui profesor Coca Mihai, ei au obținut locul 3 în Divizia Națională de rugby. Aceștia sunt Moroșanu Marian, Ursulescu Sebastian, Solomon Alexandru, Boca George, Lozniceru Rareș, Păvăloaia Alexandru, Cora Robert, iar la under 14 – Balan David și Plăcintă Gabriel.

Felicitări, băieți!

Școala Altfel 2017-2018

În perioada 23-27 aprilie 2018, la Școala Gimnazială Cornu Luncii s-a derulat Școala Altfel. La nivelul învățământului primar, activitățile propuse în cadrul proiectului educațional … pentru o lume mai bună!, au urmat tiparul specific și au vizat dezvoltarea socio-emoțională a participanților prin valorizarea resurselor personale de care aceștia dispun.

Ziua I

Ziua 2

Ziua 3

Ziua 4

Ziua 5

A fost o săptămână reușită!

Desenele copiilor confirmă …

Happy Mother`s Day!

8 Martie, zi importantă în viața fiecărui copil! Acum o sărbătorește pe cea care i-a dat viață, ființa care i-a zâmbit pentru prima dată astfel încât toată existența să îi fie un perpetuum răsărit …

Doamna profesor Irina Roxana Acatrinei a dorit ca elevii de clasa I să rostească și să transmită mămicilor emoțiile, gândurile și urările lor în limba engleză. Așadar, …

La mulți ani, mămicilor!

Hristos se naște, slăviți-L!

Elevii școlii așteaptă cu nerăbdare vacanța de iarnă și sărbătorile aducătoare de colinde și stare de bine. Cu mic cu mare s-au pregătit de sărbătoarea nașterii Domnului și au colindat cum numai ei știu mai frumos pe toate cadrele didactice și reprezentanți ai autorităților locale.

Crăciun cu bine și frumos!

Proiectul Național Shoe Box la Cornu Luncii

În preajma sărbătorilor  reușim să fim mai buni, mai darnici, mai umani. La Cornu Luncii, acest lucru a devenit o tradiție, ținând cont că de patru ani oferim fericirea într-o cutie de pantofi.

Sărbători în armonie!

Let’s Do It, Suceava 2017

Campania de curățenie ,,Let’s Do It, Suceava” organizată de Asociația BIOSILVA în parteneriat cu Asociația AREAS și susținută de Kaufland România, AMBRO Suceava, Mobilier Meșteșugit și Primăria Comunei Cornu Luncii a derulat activități specifice de ecologizare a spațiilor verzi din comuna noastră.

Mulțumim tuturor pentru implicare și colaborare: elevi, părinți, profesori, reprezentanți ai Primăriei Cornu Luncii!

Ziua limbilor europene

Pe 26 septembrie 2018, doamna profesor de limba franceză Alina Ciobîcă a îndrumat elevii școlii în activități care au avut ca scop conștientizarea diversității lingvistice a popoarelor europene, importanța studierii limbilor străine, demonstrarea abilităților lingvistice deprinse în orele dedicate studiului limbilor străine.

Unitate în diversitate!